Budgetvriendelijk lente- of communiefeest in no time

Wat groeien ze snel! Is jouw (b)engeltje ook al toe aan een lente- of communiefeest? Elke mijlpaal roept om een feestelijke familiebijeenkomst met alles erop en eraan. Toeters en bellen! Maar waar moet je zoal aan denken bij het organiseren van zo’n bijeenkomst? Hoe zorg je ervoor dat de kosten beperkt blijven? Met deze tips is de klus in een mum van tijd geklaard.

Retroplanning is de redding

Een goede planning bespaart je een hoop stress. Pin de datum van het feest in je agenda en ga vanaf die dag terug in de tijd. Plak een periode of tijdstip op elke zaak die je in orde moet brengen en hoe ver op voorhand je eraan begint. Bijvoorbeeld de communiekaartjes maken, uitnodigingen versturen en wanneer men die ontvangt, het restaurant of de cateraar vastleggen en ga zo maar door. Tip, neem ook een bufferweek. Jij mag je dan wel aan je planning houden, dat betekent niet dat iemand anders dat ook zal doen. 

Oké voor de portemonnee

Als jij een feest wil op een uiterst chique locatie met vijfgangenmenu en de beste champagne, dan kan je daar zeker voor gaan. Maar is dat ook wat je kind wil? Betrek hem of haar bij het organiseren en luister naar wat de wensen. Het is tenslotte je kinds feest! Je kan bijvoorbeeld samen de lentefeest uitnodigingen maken. Laat je communicantje de tafeldecoratie knutselen en help het feestvarken zelf een coole outfit kiezen. Willen de kleinsten liever balletjes in tomatensaus eten in plaats van schelvis op een bedje van asperges? Go for it! De meeste genodigden zullen dat ook wel smaken. Je kind en je bankrekening danken je van harte. 

Oost west, thuis best

Wie last minute nog de meest idyllische feestzaal zoekt, mag het wel vergeten. Die moet je maanden of misschien al meer dan een jaar op voorhand vastleggen. Maar niet getreurd, je schudt snel een oplossing uit je mouw. Tover je garage, tuin of eetkamer om in een originele feestlocatie. Voorzie zeker een droge schuilplek want in deze contreien weet je nooit wanneer het regent. Wie een kleine tuin, woonkamer of helemaal geen garage heeft, kan het creatief aanpakken door een walking dinner te organiseren. Plaats hier en daar wat stoelen met tafeltjes en stel een buffet of assortiment aan hapjes samen. Iedereen eet wat hij wil en zo is niemand verplicht de hele namiddag naast die roddeltante of zatte oom te zitten. De ideale formule voor elk familiefeest! 

 

Geef een antwoord