De badkamer verbouwen, waar moet je aan denken?

De badkamer is de plek waar je tot rust kan komen in bad, of onder de douche. Een plek waar je je eigen spa kan bouwen en kan genieten van rust, een masker en warmte. Dan wil je natuurlijk wel dat het geheel naar jouw smaak is. Want wanneer dat niet zo is, dan kan je natuurlijk niet helemaal tot rust komen. Dan blijf je je irriteren aan de kleine dingen die je wilt aanpassen. Of juist de grote punten. 

Wel of geen toilet in de badkamer?

Dat is natuurljk een vraag. Want wanneer er iemand onder de douchte staat dan kan je vaak geen gebruik maken van het toilet. En als het toilet buiten de badkamer bevindt, dan kan het natuurlijk wel altijd. Het is altijd de vraag of het natuurlijk in de ruimte past, maar ook in de stijl hoe jij de badkamer wilt hebben. En waar jouw eigen voorkeur natuurlijk ligt. Want je moet natuurlijk wel tevreden zijn met het uiteindelijke resultaat wat je krijgt. Maar wat heb jij liever? Een toilet in of buiten de badkamer?

De douche

De douche is natuurlijk ook een puntje waar je goed over na moet denken. Want wil je een inloop douche of een gesloten douche met een douchewand? En wil je dan een douchewand van glas of ga jij liever voor een douchegordijn? Daar zit natuurlijk ook nog wat verschil in. Wanneer je gaat voor een open douche kan je ook kiezen voor een gehele inloopdouche. Maar daar moet je dan wel de ruimte voor hebben. Je kan hierbij ook nog gaan nadenken wat voor douche kop je wilt, want ook daar heb je verschillende keuzes in.

Wel of geen bad nemen

Als je de ruimte er voor hebt, of je gaat voor een douche in bad, dan moet je natuurlijk ook nadenken over wat voor bad je wilt. Want wil je een heel ontspannen lig bad, of juist een wat ronder bad? Je hebt heel veel verschillende modellen waar je uit kan kiezen, dus je hebt genoeg variatie om inspiratie op te doen. Wel is het een belangrijk punt om goed te kijken hoeveel ruimte je hebt, want je wilt wel natuurlijk gemakkelijk door de badkamer kunnen lopen zonder dat geen ruimte meer hebt. Een te krappe badkamer is natuurlijk niet fijn. En het scheelt natuurlijk wanneer je geen bad mens bent, dan hoef je natuurlijk ook geen bad te nemen in jouw badkamer.

Maar wat wil jij absoluut in jouw badkamer hebben?

Geef een reactie