De beste manier om een jaar te reizen

Reizen, het is iets wat we allemaal graag zeggen te doen en het is gemakkelijker om te reizen dan ooit tevoren. Desondanks zijn er veel mensen die toch niet reizen. We zijn allemaal druk met onze carrière, studie of familieleven. Toch kiezen vooral steeds meer studenten ervoor om tijdens of na de studie een jaar vrij te nemen om te gaan reizen. Op deze manier heb je een stuk langer de tijd om de wereld te ontdekken dan als je elke keer slechts een of twee weken op vakantie gaat. Maar als je een jaar gaat reizen, waar kun je dan het beste allemaal naartoe gaan? Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Beginnen in Australië

Heel veel studenten en jongeren die voor een langere periode gaan reizen, kiezen ervoor om hun reis te beginnen in Australië. Australië is natuurlijk een prachtig Eiland met veel kust en staat bekend als een surfers paradijs. Studenten hebben ook vaak niet heel veel geld te besteden. Dit betekent dat ze als ze voor een langere periode gaan reizen of flink moeten sparen of moeten werken tijdens de reis. Het mooie aan Australië is dat het een regeling heeft dat als je er onder de dertig bent heel gemakkelijk kunt werken. Dat maakt Australië een gigantisch goed begin van de reis aangezien je daar wat geld kunt verdienen en tegelijkertijd van de expat cultuur kunt genieten. Het is ook een goede uitvalsbasis om de Aziatische culturen te ontdekken

Indonesië en Thailand

Veel reizigers kiezen ervoor om vanuit Australië naar Thailand en/of Indonesië te gaan om daar de cultuur van Zuidoost-Azië te ontdekken. Deze cultuur en de tropische eilanden maken het de reis waard. Zelf heb ik ook een rondreis Indonesië ondernomen waar ik de verschillende eilanden ging ontdekken. Vooral Bali liet een prachtige indruk achter door de open cultuur en de vele fantastische mensen die ik daar heb ontdekt. Daarnaast heb ik er ook veel gesurft. Het fijne aan een langere periode reizen is dat je je tijd kunt nemen en voor langere periodes op een specifieke plek kunt blijven. Zeker als je surflocaties wilt ontdekken is dit ideaal.

Hong Kong en Zuid-Korea

Als je weer verder reist zijn er natuurlijk ook heel veel fantastische steden te ontdekken in Azië. Zelf heb ik Seoul in Zuid-Korea bezocht en Hong Kong. Deze gigantische steden bieden veel avontuur en daarnaast ook veel bijzondere ervaringen.  

Geef een reactie