KONG

De leukste dingen om te doen samen met uw hond

Veel honden zitten door de weeks vaak wel eens alleen thuis. Wachtend tot hun baasje terugkomt van het werk, maar in het weekend is het wel eens leuk om een dagje erop uit te gaan met uw hond. Dit is dan niet alleen een leuke bezigheid voor uzelf, maar zeker ook voor uw vierpotige vriend. Honden zijn intelligente wezens en daarom moet u ze ook aan het werk zetten en elke keer nieuwe prikkels aanbieden voor hun gezondheid. De activiteiten die hieronder te vinden zijn zijn dingen die u samen met uw hond onderneemt, dus goed voor de onderlinge band tussen jullie.

Een dagje naar het strand of een lange boswandeling

Op de koudere dagen in de winter en herfst kunnen het strand en het bos leuke plekken zijn om samen met uw hond een dagje te wandelen. De ruige golven of loswaaiende bladeren kunnen mooie aanzichten hebben voor u en uw hond. In de zomer zijn de stranden vaak niet beschikbaar om met uw hond te wandelen de in de bossen kan het al snel te warm worden, daarom zijn de winter en herfst ideale tijden om deze plekken te bezoeken. Wanneer hier heen gaat vergeet dan alleen niet om een handdoek, een flesje water met waterbak en een speeltje van bijvoorbeeld KONG mee te nemen.

De hondenspeeltuin ontdekken

In de grotere steden is er vaak wel een hondenspeeltuin te vinden. Hierin kunt u volop met uw hond genieten van de speeltoestellen, water en zand. Naar deze speeltuinen komen ook veel andere baasjes met hun honden toe, zo kunt u nieuwe mensen ontmoeten en kan uw hond ook nieuwe speelvriendjes maken. Ideaal dus om zo af en toe te bezoeken. Zo een bezoek kan als alternatief van uw reguliere wandelingen, of u kunt samen met andere mensen ‘speeldates’ afspreken voor uw hond en zijn vriendjes.

Zwemmen

Voor de warmere dagen is dit dé oplossing, lekker naar het water met uw hond. Zelfs wanneer het strand niet toegankelijk is in de zomer, zijn er veel plekken met water waar u wel met uw hond mag komen. Niet alle honden zijn er dol op om voluit te gaan zwemmen, maar pootjebaden kan al voor grote verkoeling zorgen. In Nederland zijn er zelfs veel mensen die hun honden meenemen op de boot, hierbij moet u natuurlijk wel opletten dat de hond op de boot blijft en als uw hond niet goed kan zwemmen is het slim om hem een zwemvestje om te doen.

Geef een antwoord