Een gezonde party-lifestyle

Ik vind feestjes en festivals echt de perfecte manier om het weekend in te luiden. Weg met je saaie werkkleding en even jezelf opdoffen. Daarna lekker eten met je vriendinnen en tot slot dansen tot in de late uurtjes. Het is heerlijk om zo even je hoofd op nul te zetten en te ontspannen. En wie weet kom je nog wel een leuke en knappe verschijning tegen?! Het festival- en feestleven heeft dus vele voordelen. Maar je levensstijl moet ook wel gezond blijven. Wil je weten hoe je dat doet? Lees snel deze blog verder.

Voldoende rust

Allereerst is het belangrijk dat je voor voldoende rust blijft zorgen in je leven. Als je een feestje of festival hebt gehad, zorg dan dat je daarna een beetje bijslaapt. Het is namelijk geen goed idee als je steeds meer slaaptekort opbouwt. Ook is niet heel verstandig om als je al moe bent naar een feestje te gaan. Blijf dan liever even een avondje thuis of ga een danslesje volgen met vriendinnen (ook heel leuk). Slaaptekort brengt namelijk veel nadelen met zich mee. En als ze dit op je werk gaan merken, brengt dit ook nog risico’s met zich mee voor je baan. Het is dus niet raar als je moe bent na een goed feestje, maar te moe is nooit goed 😉

Compenseren

Ten tweede is compenseren altijd een goed idee. Hiermee bedoel ik natuurlijk onder andere je slaap, maar ook wat betreft voedsel en alcohol. Op een festival drink je vaak aardig wat alcohol en eet je niet heel gezond. Zorg daarom dat je na zo’n feestje even wat alcoholvrije dagen in plant en een aantal gezonde maaltijden eet. Je kan namelijk heerlijke maaltijdsalades maken met veel groenten en fruit. Dan heb je je vitaminen weer binnen en kan je lever weer bijkomen ervan!

Niet te veel genotsmiddelen

Tot slot wil ik afsluiten met een korte waarschuwing. Want festivals en feestjes zijn heel leuk, maar sommige mensen laten zich iets te veel meeslepen met deze party-lifestyle. Er zijn namelijk genoeg jongeren die zich vergissen in de gevolgen van alcohol of drugs. Een drankje kan natuurlijk geen kwaad, maar te veel van iets is zeker nooit goed. En daarnaast zijn er ook mensen die zich vergissen in de gevaren van drugs en hoe verslavend dit kan zijn. Pas dus op met wat je doet en zorg dat je op de hoogte bent van alles. Google bijvoorbeeld eens ‘verslaving drugs’ en lees jezelf in! Dan blijft de party-lifestyle leuk en kan er niks meer mis gaan.

Geef een reactie