Een nieuw interieur of alleen een nieuwe stijl?

Kom je weleens bij een vriend, vriendin of familielid over de vloer en het eerste wat je denkt is van hier mag nog wel het een en ander aan gebeuren. Ondanks het nu niet mogelijk is om bij elkaar over de vloer te komen, vanwege de maatregelen rondom het coronacrisis, kwam je hiervoor ook wel bij vrienden en kennissen over de vloer waar geen prettige woonsfeer heerste. Alleen de sfeer en de inrichting van een woning kan al een grote invloed kan hebben op je gemoedstoestand. Om deze reden is het ontzettend belangrijk dat je in je eigen huis of appartement wel een gezellige inrichting creëert. Zeker aangezien je ontzettend veel tijd om deze locatie door zult brengen. De inrichting van je huis kan een grote invloed hebben op je geluk. Daarom geef ik in dit blog een aantal tips om een gezellige inrichting voor jezelf te creëren.

De muren een nieuw kleurtje geven

Voordat je meubels in een kamer plaatst is de eerste belangrijke keuze die je moet maken over de inrichting de kleuren van de muren. Op het moment dat je alle muren wit laat, kan dat een grote ruimtelijk gevoel geven, maar het kan ook voor een kil gevoel zorgen. Zeker als de muren ook nog eens relatief kaal zijn. Vaak als men een gezelliger interieur wilt, kiezen ze ervoor om de witte muren te schilderen naar donkere maar warme kleuren. Dit betekent dus niet donkerblauw of zelfs zwart, maar het kan ook een mix van verschillende tinten zijn. Je zou ook kunnen kiezen voor beige of army groen. Deze kleuren geven een warm en gezellig gevoel. Hoewel lichtere kleuren meer een gevoel van ruimte geven, is het wel belangrijk dat je woning sfeervol wordt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om één muur wit te laten om op die manier wel de ruimte een open gevoel te geven.

Wat kun je doen wat betreft licht?

Naast dat de meubels, verschillende accessoires en de kleur van de muren voor een gezelligere sfeer kunnen zorgen, is er ook nog een ander belangrijk aspect om een ruimte een warmer gevoel te geven. Je kunt namelijk met led verlichting ook meer sfeer creëren in je woning. Voor een gezellige inrichting is het slim om voor warme verlichting te gaan zoals bijvoorbeeld met LED spots. Warme lampen zullen de kamer gezelliger doen aanvoelen en je kunt er meerdere sferen mee creëren. Het is ook een betere manier om films te kijken aangezien televisieschermen moeilijker zichtbaar worden wanneer je fel licht aan hebt staan.

Geef een reactie