Mode essenties voor mannen

Veel mannen hebben het niet zo op mode, of in ieder geval, ze weten er weinig van. Als mannen moeten gaan shoppen (nadruk op moeten) dan doen ze dit het liefst zo snel mogelijk en zo gericht mogelijk. Toch betekent dit niet dat mannen niet goed gekleed voor de dag willen komen. Ze weten best wat voor positieve invloed hun kleding heeft op hun romantische leven en hun liefdes leven. Om het simpel te houden bespreken we daarom in dit artikel mode essenties voor mannen.

Begin met een goede verzorging

Het is het soort advies dat je moeder zou kunnen geven, maar als je geld gaat investeren in je kleding, zorg er dan voor. Gebruik houten hangers voor overhemden en schoenspanners voor je beste schoenen; laat je pak chemisch reinigen en persen; was uw kleding regelmatig en droog ze bij voorkeur niet in de droogtrommel (dit kan de stof aantasten); en poets je schoenen. Het is ook niet alleen het leer van je jas dat je moet verzorgen, hetzelfde geldt voor de persoon die de jas draagt. Stel een eenvoudig, maar niet minder solide verzorgingsregime op, borstel je haar en knip je nagels. De duivel zit immers in de details.

Goed ondergoed

Stijl is niet alleen wat iedereen kan zien. Als het gaat om herenondergoed, zijn er twee regels die je moet volgen. Ten eerste zijn kleurrijke prints niet voor volwassen. De stijl die de tand des tijds het best heeft doorstaan, is natuurlijk de katoenen boxershorts mannen, waarschijnlijk omdat ze regelmatig gewassen kunnen worden, goed ademen en comfortabel aanvoelen op je huid. Bij ondergoed horen natuurlijk ook dingen als een pyjama. Een fijne pyjama heren zorgt voor een goede nachtrust.

Kleed je voor de gelegenheid (en seizoen)

Stijl gaat niet alleen over zelfexpressie; het gaat er ook om dat je gepast gekleed bent voor je omgeving. Zie kleding als codes: je hebt de juiste combinatie nodig om te werken met de setting waarin je je bevindt – en dat is of het nu een formeel diner is of een luie zondag in de kroeg. De slechtste stijl is er een die niet op zijn plaats is. Is dit een vorm van conformiteit? Nee, zoals een van de vaak uitgezaaide modecitaten van Tom Ford uitlegt, is het een teken van respect voor anderen. En over je lekker in je vel voelen. Bij twijfel, kleed je dan extra netjes.

Geef een reactie