Nieuw begin

Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe baan. Daar ben ik erg blij mee, want ik werkte al jaren bij mijn vorige werkgever en ik was echt toe aan een nieuwe uitdaging. Als het dan alweer een tijd geleden is dat je ergens opnieuw begint, is het wel even wennen. Allemaal nieuwe collega’s om te leren kennen, zo ook een bedrijf waar alles anders gaat dan bij je vorige werkgever. Die eerste week werken was ik dan ook wel moe. Je merkt dat je even de tijd nodig hebt om alle nieuwe indrukken te verwerken en de nieuwe informatie op te slaan. Maar omdat ik al een tijdje toe was aan een volgende stap, kon ik het denk ik allemaal redelijk goed aan. Al snel had ik leuk contact met mijn collega’s en was ik ingewerkt.

Soort vakanties

Een van de voordelen van mijn nieuwe werkgever is dat er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn. Bij mijn vorige werkgever was daar namelijk twee jaar geleden behoorlijk in geschrapt. Zo gingen we van zesentwintig naar twintig vakantiedagen bij een fulltime contract. Dat was wel even slikken voor mij, want ik hou er namelijk enorm van elk jaar een mooie reis te maken van een maand. Ik had daar goede afspraken over gemaakt met mijn leidinggevende, want niet alle werkgevers vinden het goed als je meer dan drie weken achter elkaar met vakantie bent. Die afspraak kon gelukkig blijven staan, maar met de nieuwe regels zou ik dan direct door al mijn vakantiedagen heen zijn. Natuurlijk kan je dan gewoon minder lang gaan, maar ik laadde mezelf altijd echt op met die vier weken even helemaal ergens anders zijn. Daarbij heb je met vier weken toch meer de ervaring dat je echt aan het reizen bent in plaats van dat je simpelweg vakantie aan het vieren bent. Je hebt meer tijd een land echt te leren kennen. En ik ben niet zo van de zon-zee-strandvakanties en wilde eigenlijk ook niet mijn reisbestemmingen gaan veranderen. Genoeg gezeurd, dacht ik. Als het echt zo belangrijk voor me is, dan moet ik op zoek naar iets nieuws. Ik werk hier immers al tijden en het zou eigenlijk ook wel leuk zijn een ander bedrijf te leren kennen. Zo gezegd, zo gedaan!

Telefoon

Wat ook fijn is aan mijn nieuwe baan, is dat ik een telefoon mocht uitzoeken. Ik moet voor mijn werk namelijk veel bellen, dus krijgen we een vergoeding voor onze telefoon en het abonnement. Meestal maak ik dat soort keuzes door naar een onafhankelijke vergelijkwebsite te gaan. Aangezien er een maximum aan de vergoeding zat, wilde ik nu ook telefoon abonnement aanbiedingen gaan vergelijken. Ik heb een heel fijne telefoon uitgezocht in combinatie met veel belminuten. Ik voel me helemaal in het nieuw gestoken. Nu nog een nieuwe liefde!

Geef een reactie