Verbouwen? Huur een afvalbak

De afgelopen maanden heeft het grootste deel van de bevolking zijn of haar tijd voornamelijk thuis doorgebracht. Thuis werken heeft zowel voor- als nadelen. Maar één ding kan ik met zekerheid zeggen: als je zoveel thuis bent, is het nog belangrijker dat jij je thuis voelt in je huis en tevreden bent met je inrichting en voorzieningen. Ben jij er in de afgelopen maanden achter gekomen dat je toch écht meer ruimte nodig hebt? Of dat je keuken niet meer voldoet aan je wensen van nu? Wil je opeens een bad in je badkamer? Of is je huis prima, maar ben je na zoveel maanden toch wel een keer toe aan een ander interieur? Genoeg redenen om met een verbouwing te beginnen of in ieder geval je huis eens een andere inrichting te geven. Iets waar veel mensen misschien niet meteen aan denken is een afvalbak huren. Daarom geef ik je in deze blog wat informatie over het huren van een container.

Wat en waar moet ik huren?

Voor je een afvalbak gaat huren, is het belangrijk om na te denken wat je precies gaat doen. Afhankelijk van de werkzaamheden krijg je te maken met verschillende soorten afval. Kijk dus goed bij de verhuurder, welk soort afval in welke container mag. Ook hangt het van je plannen af hoeveel afval je uiteindelijk zal hebben. Ee grotere container is wat duurder, maar als je container te klein is en je een tweede erbij moet huren zullen je kosten nog veel hoger uitvallen. Denk er ook goed over na hoelang u bezig zal zijn met uw verbouwing. Het goedkoopste bedrijf voor de korte termijn hoeft niet per sé ook het goedkoopste bedrijf te zijn voor langere verbouwingen. Let bij de kosten ook op wat er allemaal bij het bedrag in zit. Als u na het huren van de container ook nog voor transport en de verwerking van het afval moet betalen terwijl u dacht dat dit erbij in zat, kan dat een grote teleurstelling zijn. Daarnaast kan een bedrijf bij je in de buurt een stuk goedkoper zijn dan een bedrijf dat ver weg zit, de container moet immers bij je thuis geplaatst worden.

Waar plaats je een container?

Dat is ook meteen het volgende punt waar je over na moet denken: waar zet je de container neer? Dit kan in de tuin, maar ook op een parkeerplaats of op de openbare weg. Zorg dat u wel bij de gemeente navraagt wat mag! Een boete of problemen met de gemeente is het laatste waar je op zit te wachten bij een verbouwing. Stel daarnaast even je buren op de hoogte, want ook zij zullen er last van kunnen hebben.

Geef een reactie