Waar moet je op letten als je een nieuwe actioncam koopt?

Actioncams zijn erg populair onder fotografieliefhebbers vanwege hun compacte en robuuste karakter. Tegenwoordig zijn actioncams niet alleen gereserveerd voor extreme sporten, maar worden ze ook gebruikt voor informele gezinsvakanties. Deze camera's kunnen ook worden gebruikt als dashboardcamera's voor voertuigen of zelfs als beveiligingscamera's. Met dit artikel willen we je graag helpen bij het kiezen van de beste actioncam. Hier is een lijst met aandachtspunten die je moet overwegen voordat je een actioncam koopt:

Bouwkwaliteit actioncams

De meeste actioncams zijn gemaakt van sterke polycarbonaat body's, waardoor ze geschikt zijn voor ruw gebruik. Voor degenen die onderwater video's willen opnemen, moet je een waterdichte behuizing kopen. Sommige van de nieuwe modellen ondersteunen zelfs waterbestendigheid zonder deze extra bescherming, dus bekijk dat eerst voor je een product koopt. Sommige behuizingen, en camera's, werken echter maar in beperkte mate onder water. Sommige gaan tot 33 voet diep, sommige zelfs dieper. Onder andere de knoppen, het gevoel, of het scherm beschermd is, of er beschermkapjes zijn voor de geheugenkaart en het batterijslot, zijn belangrijk om te controleren. 

Connectiviteitsfuncties

Actioncams hebben ingebouwde wifi waarmee je de camera kunt bedienen met een app op je telefoon. Deze functie kan ook worden gebruikt om gegevens draadloos over te dragen, waardoor de overhead van de verbinding wordt verminderd. Bekijk welke wifi-snelheden de camera die jij overweegt biedt. Actioncams hebben ook Bluetooth-connectiviteit die kan worden gebruikt met compatibele externe afstandsbedieningen om foto's of video's te maken. Dit kan een geweldige functie zijn wanneer je op afstand foto's van jouzelf wil maken of wanneer je de camera naar een externe locatie moet verplaatsen. Sommige camera's kunnen zelfs met spraakopdrachten worden bediend. 

Beeld- en videokwaliteit

Beeldkwaliteit betekent veel en actioncams hebben inmiddels een lange weg afgelegd. Je zult versteld staan ​​hoeveel deze camera's je nu kunnen bieden. Bijna alle reguliere camera's nemen standaard beelden op met een resolutie van 1080p, wat voldoende is als je af en toe een filmpje uploadt naar YouTube, Facebook en andere sociale media. Als je echter een professionele gebruiker bent, moet je high-end modellen overwegen die een 4K-resolutie bieden. Deze modellen kunnen ook geavanceerde instellingen voor weinig licht en belichtingsregeling hebben die flexibele prestaties bieden voor het maken van foto's en video's in minder dan ideale situaties.

Geef een antwoord